Světelná reklama – WIKIPEDIE

Světelná reklama je jednou z částí oboru signmakingu a zahrnuje světelné reklamní prvky. Často se ale (nesprávně) používá termín světelná reklama i pro celý obor signmaking, protože tento termín nemá český ekvivalent. Proto se někdy pod pojmem světelná reklama naleznou i nesvětelné reklamní prvky.

Původně byly k výrobě světelné reklamy a světelných nápisů používány barevné světelné trubice plněné plynem – (neonargon). Odtud pochází název neonová reklama (anglicky: Neon Signs). Z důvodu cenové úspory byly od 80. let 20. století neonové trubice nahrazovány postupně zářivkami a výbojkami, tam kde to bylo technicky možné. V současné době jsou výbojky a zářivky vytěsňovány z důvodu úspor a životnosti (LED) diodami. Diody se používají buď pouze jako světelné zdroje nebo ve formě matric jako světelné obrazovky.

LED (reklama) a nápisy s použitím LED technologie jsou úsporné, mají dlouhou životnost a okamžitou svítivost. Kromě nápisů podsvícených speciálními LED diodami se používají barevné LED panely. Tyto speciální diodové matice mají řídící jednotku, která s pomocí počítačového programu vytváří obrazce nebo vizi pohybu. Tento princip je použitý u jiných typů „pohybující se“ světelné reklamy kde zdání pohybu je vytvořeno přepínáním dvou či více obrazců a nebo S pomocí programu, který ovládá správné načasování rozsvícení a zhasnutí každého z bodů matice.

S rozvojem LED a (LCD) se používají velkoplošné LCD nebo LED panely a obrazovky. Inteligentní LCD displaye jsou vyráběny pro samoobslužné pulty kde kamera snímá pohyb hlavy nebo pohyb očí zákazníka a podle zjištěného zájmu o vystavený sortiment zobrazuje informace o konkrétním sortimentu na který se klient právě podívá.

REKLAMNÍ AGENTURA, HRADEC KRÁLOVÉ, OREL REKLAMA
Datum zveřejnění: 22. 2. 2024 15:20 Zpět na blog